Hrvatska GODINA DANA VLADANJA

Građani premijerki dali ocjenu 2,9

Prema istraživanju Nove TV koje je provela agencija Ipsos Puls nakon godinu dana vlasti građani Jadranku Kosor ocjenjuju prosječnom ocjenom 2,9

Jedinicu joj daje 11,9% građana, dvojku joj daje 20% građana, trojku 35,3% građana, ocjenu vrlo dobar 16,4% a peticu 8,3% građana Hrvatske.

Jasno mi je zašto je otišao Sanader, ali..

'Ne razmišljam o ostavci nego o tome kako da što bolje obavim svoj posao. Nije vrijeme za bježanje i kukavičluk nego za odlučne poteze, rekla je za Novu TV u magazinu 'Povjereno' premijerka Kosor. Istaknula je kako su u ovom trenutku nevažne božićnice i regresi te da je najvažnije da ne bankrotiramo.Dodala je i kako se nema namjere baviti stalno prošlošću i odlaskom bivšeg premijera Sanadera. 'Mogu nakon ovih godinu dana reći da mi je puno jasnije koji su bili razlozi za odlazak... O tome ću vjerojatno jednoga dana i govoriti', kazala je Kosor.

Zanimljiva je demografska raspodjela ocjena dodijeljenih Kosorici. Veću ocjenu joj daju žene od muškaraca, a što se tiče dobi, premijerka najbolje prolazi kod starijih od 60 godina.

Kod raspodjele prema obrazovanju, najvišu ocjenu su joj dali oni koji su završili samo osnovnu školu, a najmanju oni koji imaju završenu srednju školu. Očekivano, bolje prolazi na selu nego u gradu.

Što se tiče regija, najmanju ocjenu je dobila u Zagrebu i okolici te u regiji koja objedinjuje Istru, Rijeku i Gorski Kotar. najvišu ocjenu je dobila u utvrdi HDZ-a, regiji u kojoj su Lika i Banovina.

Najlošiji potez Jadranke Kosor u proteklih pet godina je prema mišljenju građana uvođenje kriznog poreza s čim se slaže 53% građana. Zatim slijede povećanje PDV-a, uvođenje novih poreza umjesto da se smanji državna potrošnja, izmjene Zakona o radu te kašnjenje s donošenjem mjera za oporavak gospodarstva.

Kao najbolji potez građani ocjenjuju stvaranje političke klime za borbu protiv korupcije, što misli ukupno 42% građana. Kao pozitivni potezi prema ocjeni građana slijede sklapanje sporazuma o arbitraži sa Slovenijom, deblokada pregovora sa EU, smanjenje poreza na dohodak za većinu građana te sklapanje kompromisa s oporbom oko promjene Ustava.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još