POLITIČARI NA GODIŠNJEM

Hoće li ovoga ljeta netko na Malo vitra?

02.07.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Rijetki će ovoga ljeta imati dovoljno novca za ljetovanje, a pogotovo ne za luksuzne odmore na Malo vitra, kako je to prošle godine, nakon ostavke, učinio bivši premijer Ivo Sanader. Prvo predsjedničko ljeto Ivo Josipović provest će kod roditelja, a premijerka Jadranka Kosor čeka na 'last minute' aranžman

Predsjednik Ivo Josipović imat će 'radni odmor povezan s kulturnim zbivanjima'. Josipović će, naime, biti pokrovitelj Donatovim glazbenim večerima, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu i sličnim događanjima na obali.

Iz predsjednikova Ureda za odnose s javnošću rekli su da Josipović neće koristiti državne rezidencije, nego biti, 'kao i uvijek,u Baškoj Vodi kod roditelja'.

Simbolična instalacija na splitskoj rivi

Predsjednik Sabora Luka Bebić poručio je da još ne razmišlja o godišnjem odmoru pa nam nije ni mogao reći kamo će otputovati. Naime, Sabor bi trebao završiti s radom 15. srpnja, no s obzirom na rebalans proračuna koji planira Vlada, postoji mogućnost za izvanrednu sjednicu i nakon tog datuma.

Inače, Bebić je poznat po tome da se voli odmarati u voćnjaku uz mandarine ili u maslinicima.

Premijerka Jadranka Kosor poručila je da trenutno ne razmišlja o godišnjem odmoru jer ima previše posla.

Ipak, trebat će joj nekoliko dana odmora od ekonomske krize i svog 'intenzivnog' Programa gospodarskog oporavka te 800-tinjak tisuća građana koji su potpisom peticije rekli da donošenje novog Zakona o radu ipak ne bi prepustili Vladi i Saboru, nego bi o njemu sami odlučili na referendumu.

Popriličan teret s leđa premijerka Kosor će skinuti tek u kolovozu, na 'samo nekoliko dana', rekla nam je njezina glasnogovornica Martina Banić. Gdje će zbaciti teret i staviti svoj ručnik za plažu, odlučit će u posljednjem trenutku.

Šef oporbenog SDP-a Zoran Milanović, koji je ove zime 'uhvaćen' u skijanju u vrijeme dok je bivši premijer Ivo Sanader pripremao puč u HDZ-u, ljetni odmor još nema u vidu. Njegova glasnogovornica Ivana Grljak rekla nam je da Milanoviću godišnji u ovom trenutku nije na listi prioriteta pa da nam zato ne može ni reći gdje šef SDP-a planira ljetovati.

Ako osvijestimo činjenicu da smo spomenutim državnicima svojim glasovima dali moć na izborima te da primaju plaću iz državnog proračuna koji punimo svojim radom, onda tom logikom možemo reći da smo njihovi poslodavci koji ih plaćaju.

Zato će političari zasigurno biti pod povećalom javnosti da se ne bi dogodio još jedan slučaj Malo vitra, jer nitko odgovoran za siromaštvo u zemlji ne zaslužuje taj luksuz, ma koliku plaću imao. Nadamo se samo da ova najavljena skromnost naših političara ne služi samo kao krinka u najtežem recesijskom ljetu.