Hrvatska SLUČAJ MAESTRO

'Bajić mi je rekao da su Sanader i Vlada čisti'

  • Autor: tportal.hr
  • 28.1.2009 12:38:09
  • 28.1.2009 12:26:55

Marina Jurjevića (SDP) zanimalo je na aktualnom satu u Saboru je li policija poduzela korake kako bi rasvijetlila ulogu osoba iz vrha vlasti u slučaju "Maestro", nakon što je u postupku puštena snimka na kojoj čelnik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Josip Matanović najavljuje da će korupcijske malverzacije ostvariti uz pomoć vrha vlasti

ZAGREB - "Je li policija poduzela radnje da se rasvijetli uloga ljudi iz vrha vlasti ili ćete se praviti da ništa niste vidjeli ni čuli", pitao je Jurjević ministra pravosuđa Ivana Šimonovića.

Šimonović je odgovorio da je odmah nakon objavljivanja snimke zatražio izvješće državnog odvjetnika Mladena Bajića,  koji ga je izvijestio da "iz materijalnog spisa u predmetu 'Maestro' ne proizlazi da bi premijer ili bilo koja osoba iz Vlade bila umiješana u postupanje u tom predmetu".

Ministar Šimonović podsjetio je da je USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanović u glavnoj raspravi potvrdio da svojedobno napisao pismo namjere ruskim investitorima u kojemu je naveo da će, dobije li od HFP-a dozvolu za kupnju ciglane u Ninu, za arheološku savjetnicu angažirati Mirjanu Sanader, a za urbanističkog savjetnika Jerka Rošina.

Kuzmanović je, kaže Šimonović, na početku rasplitanja ovog slučaja izjavio da ni prije pisanja pisma namjere ni kasnije nije kontaktirao sa spomenutim osobama, te da je njihova imena naveo u pismu kako bi ga dodatno pojačao. Iskaz pouzdanika kasnije je potvrđen i u glavnoj raspravi, rekao je Šimonović.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još