Hrvatska GODINU DANA PREMIJERKA

Kosor: Imat ćemo za mirovine!

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je napise prema kojima i članovi Vlade najavljuju crnu jesen te govore da u proračunu neće ostati dovoljno novca za mirovine. Kosor kaže da će jesen biti teška, ali ne i katastrofična

Premijerka Kosor osvrnula se na napise kojima se predviđa teška jesen, toliko da država ni mirovine neće moći isplatiti, i rekla:

'Teško je bilo proljeće, teško je ljeto, teška će biti jesen i zima, ali neće biti katastrofična. Ako provedemo Program gospodarskog oporavka, bit će bolje. Kao što sam već rekla, morat ćemo donijeti teške i nepopularne odluke', rekla je Kosor i najavila da će oko 1,5 milijun građana od sutra lakše disati jer se ukida prva stopa kriznog poreza.

Na pitanje je li je pogodila izjava predsjednika koncerna Agrokor Ivice Todorića, koji je za srpski Press rekao da je Srbija puno bolja zemlja za ulaganje od Hrvatske i da bi, na mjestu srpskog ulagača, manje ulagao u Hrvatsku, Kosor je rekla da je teško nešto može pogoditi:

'Nisam upoznata s tom izjavom da bih je mogla komentirati, moram vidjeti kontekst', rekla je Kosor.

S obzirom da je sutra godišnjica odlaska Ive Sanadera iz Vlade, Kosor je upitana kako ocjenjuje svoju godinu. Ona je kroz smijeh rekla da sutra nije godišnjica njezinog dolaska na vlast, nego 'neka druga godišnjica', te rekla da joj je to bila 'iznimno teška, najteža godina u životu'.

'Ali nisam nezadovoljna, puno smo toga učinili i napredovali, puno prepreka savladali', rekla je Kosor i za sutra najavila 'najopširniju' sjednicu Vlade dosad te otkrila da HEP 'od danas više ništa ne duguje'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još