Hrvatska RECEPTI VRIJEDE ŠEST MJESECI

Udruga pacijenata zadovoljna odlukom HZZO-a

  • Autor: Hina
  • 28.1.2009 8:45:23
  • 28.1.2009 8:45:15

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) pozdravila je odluku Upravnog vijeća HZZO-a da recepti za sve kronične bolesnike ubuduće vrijede šest mjeseci umjesto dosadašnjih mjesec dana te je zahvalila svima koji su sudjelovali u njezinu donošenju

'Ova odluka je uistinu olakšanje nama bolesnima, kroničnim bolesnicima a istovremeno to je vjerujemo dobitak i za zdravstvene djelatnike. Mi u UHP još jednom zahvaljujemo i vjerujemo da će ubuduće biti još ovakvih odluka na radost nas bolesnika a i zdravstvenih djelatnika', stoji u priopćenju UHP-a.

UHP je do sada više puta tražila od odgovornih u zdravstvenom sustavu da recepti za lijekove za sve kronične bolesnike vrijede duže od mjesec dana a najmanje tri mjeseca. Do sada su kronični bolesnici svaki mjesec a neki i više puta mjesečno morali odlaziti liječniku samo po lijek i za to čekati i po nekoliko sati.

To je bilo nepotrebno ponižavanje bolesnika i stvaranje gužvi u čekaonicama, kao i živciranje bolesnika i zdravstvenih djelatnika koji su to vrijeme za primanje kroničnih bolesnika i pisanje recepata mogli kvalitetnije iskoristiti za druge svoje bolesnike, stoji u priopćenju Udruge hrvatskih pacijenata.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još