VIJEĆE NACIONALNE SIGURNOSTI

Antimafijaški zakoni od veljače

27.01.2009 u 22:47

Bionic
Reading

Nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost premijer Sanader, predsjednik Mesić i predsjednik Sabora Bebić pohvalili su pomake od posljednje sjednice održane u listopadu

I pravosuđe i policija i obavještajni sustav rade u skladu s uputama koje su tada dobili, paket antimafijaških zakona se dovršava, potvrdili su danas predsjednik Mesić, premijer Sanader i predsjednik Sabora Luka Bebić poslije sjednice VNS-a.

Ministar Šimonović je najavio da će do kraja veljače biti formirani uskočki odjeli na nekoliko sudova te da će rok za prvu raspravu u optužbama za organizirani kriminal i korupciju morati biti sedam dana, čime će se znatno ubrzati suđenja za takve slučajeve, pa tako i borba protiv njih.

'Dogovorili smo se da strategija nacionalne sigurnosti bude gotova do lipnja ove godine. To je naša obveza prema NATO-u, vodit će je MORH, a potom će biti još dvije strategije do kraja godine', najavio je Sanader.

'Hrvatska ide prema operativnom rješavanju pitanja koja su opterećivala našu situaciju. Pomaci su napravljeni u zakonskoj regulativi, policije na ovim prostorima surađuju i to će donijeti rezultate', rekao je Bebić, piše Večernji list.