Hrvatska NOVI PILOT-PROJEKT ČISTOĆE

Smeće ovladalo Zagrebom

Zagrebačka je Čistoća početkom ovog tjedna donijela odluku da se smeće više neće odvoziti vikendom i blagdanom. Iako je time vjerojatno htjela i zaštedjeti, u tjednu s nekoliko blagdana, to joj se obilo o glavu, a na ulicama su građane i turiste dočekale gomile smeća i smrad

Pilot-projekt ušteda propao je, čini se, već prvih dana provođenja. Gomile smeća i smrad okupirali su sam centar grada kod prolaza Oktogon na Cvjetnom trgu, no hrpe smeća bile su vidljive i na Slavonskoj aveniji te u Novom Zagrebu.

Iako su se građani već počeli buniti protiv novog režima, šefa Čistoće Marka Melčića to uopće ne zabrinjava. 'Riječ je o preraspodjeli posla radi efikasnijeg korištenja resursa. Naši su izvori prihoda novac građana i sredstva Grada za čišćenje i pranje javnih površina. Grad nam je smanjio sredstva za deset posto i mi moramo djelovati u okviru raspoloživog. Naputak je gradonačelnika smanjenje prekovremenih sati. Ovako ćemo uštedjeti, jer djelatnike nećemo morati dodatno plaćati za rad tijekom vikenda i blagdana', rekao je Melčić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još