ZATVORENA VLADA

Izbjeglice mogu još brže do stana

24.06.2010 u 17:11

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu sjednice vlada je danas donijela revidirani akcijski plan za ubrzanu provedbu programa stambenog zbrinjavanja na područjima područja posebne državne skrbi i izvan njih za izbjeglice - bivše nositelje stanarskog prava koji se žele vratiti u Republiku Hrvatsku, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću

Revidirani akcijski plan donosi se u sklopu pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji radi ispunjavanja mjerila za zatvaranje pregovora u 23. poglavlju Pravne stečevine - 'Pravosuđe i temeljna prava'. Revidirani akcijski plan dostavit će se Nacionalnom odboru Hrvatskoga sabora i poslati mjerodavnim tijelima Europske unije, priopćeno je.

Prihvaćeno je izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe od 10. lipnja 2008. do 31. prosinca 2009. godine. Također je prihvaćeno izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja od 10. lipnja 2008. do 31. prosinca 2009. godine te izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja u tom razdoblju.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna od 2011. do 2014. godine za zakup poslovnih prostorija za potrebe Obiteljskog centra grada Zagreba.

Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Državnoj geodetskoj upravi, dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2011. i 2012. godini za geodetsko-katastarske usluge radi izrade katastra nekretnina na područjima grada Sv. Ivana Zeline za dijelove k.o. Blažev Dol, Hrnjanec, Paukovec i Psarjevo - naselje Donju Zelinu, općine Novigrada za k.o. Pridragu, općine Nove Kapele za k.o. Novu Kapelu i Batrinu, općine Lekenika za k.o. Lekenik, općine Donje Motičine za k.o. Donju Motičinu, općine Gorjana za dio k.o. Gorjana i općine Posedarja za k.o. Posedarje.

Vlada je danas odobrila Ministarstvu unutarnjih poslova, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, nabavu 10 osobnih automobila za nadzor brzine - presretača, 10 kombiniranih vozila za očevide i nadzor te 30 ophodnih motocikala za nadzor i upravljanje prometom na cestama, vrijedne 15 milijuna kuna s PDV-om. Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa financira se u cijelosti novcem koji osiguravaju Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i osiguravajuća društva, a ne iz državnog proračuna Republike Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad IV. konferencijom hrvatskih menadžera sigurnosti 'Partnerstvo javne, privatne i korporativne sigurnosti i antikorupcijsko djelovanje', koja će se održati u Zagrebu od 25. do 26. studenoga 2010. godine.

Osniva se povjerenstvo za obilježavanje Europske godine volontiranja 2011. godine. Povjerenstvo je međuresorno, stručno i koordinativno tijelo vlade sa zadaćom pripreme obilježavanja Europske godine volontiranja te senzibiliziranja i osvješćivanja hrvatskih građana o vrijednostima volonterskog rada i aktivnoga, demokratskog građanstva, stoji u priopćenju s današnjega, zatvorenog dijela sjednice vlade.