Hrvatska ZATVORENA VLADA

Izbjeglice mogu još brže do stana

Na zatvorenom dijelu sjednice vlada je danas donijela revidirani akcijski plan za ubrzanu provedbu programa stambenog zbrinjavanja na područjima područja posebne državne skrbi i izvan njih za izbjeglice - bivše nositelje stanarskog prava koji se žele vratiti u Republiku Hrvatsku, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću

Revidirani akcijski plan donosi se u sklopu pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji radi ispunjavanja mjerila za zatvaranje pregovora u 23. poglavlju Pravne stečevine - 'Pravosuđe i temeljna prava'. Revidirani akcijski plan dostavit će se Nacionalnom odboru Hrvatskoga sabora i poslati mjerodavnim tijelima Europske unije, priopćeno je.

Prihvaćeno je izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe od 10. lipnja 2008. do 31. prosinca 2009. godine. Također je prihvaćeno izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja od 10. lipnja 2008. do 31. prosinca 2009. godine te izvješće o provedbi Državnoga pedagoškog standarda srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja u tom razdoblju.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna od 2011. do 2014. godine za zakup poslovnih prostorija za potrebe Obiteljskog centra grada Zagreba.

Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Državnoj geodetskoj upravi, dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2011. i 2012. godini za geodetsko-katastarske usluge radi izrade katastra nekretnina na područjima grada Sv. Ivana Zeline za dijelove k.o. Blažev Dol, Hrnjanec, Paukovec i Psarjevo - naselje Donju Zelinu, općine Novigrada za k.o. Pridragu, općine Nove Kapele za k.o. Novu Kapelu i Batrinu, općine Lekenika za k.o. Lekenik, općine Donje Motičine za k.o. Donju Motičinu, općine Gorjana za dio k.o. Gorjana i općine Posedarja za k.o. Posedarje.

Vlada je danas odobrila Ministarstvu unutarnjih poslova, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, nabavu 10 osobnih automobila za nadzor brzine - presretača, 10 kombiniranih vozila za očevide i nadzor te 30 ophodnih motocikala za nadzor i upravljanje prometom na cestama, vrijedne 15 milijuna kuna s PDV-om. Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa financira se u cijelosti novcem koji osiguravaju Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i osiguravajuća društva, a ne iz državnog proračuna Republike Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad IV. konferencijom hrvatskih menadžera sigurnosti 'Partnerstvo javne, privatne i korporativne sigurnosti i antikorupcijsko djelovanje', koja će se održati u Zagrebu od 25. do 26. studenoga 2010. godine.

Osniva se povjerenstvo za obilježavanje Europske godine volontiranja 2011. godine. Povjerenstvo je međuresorno, stručno i koordinativno tijelo vlade sa zadaćom pripreme obilježavanja Europske godine volontiranja te senzibiliziranja i osvješćivanja hrvatskih građana o vrijednostima volonterskog rada i aktivnoga, demokratskog građanstva, stoji u priopćenju s današnjega, zatvorenog dijela sjednice vlade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još