Hrvatska PESIMISTIČNI ČAČIĆ

'Završetak pregovora jedini tračak optimizma'

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je danas na konferenciji za novinare u Vinkovcima da je završetak pregovora s Europskom unijom (EU), koji se može očekivati početkom iduće godine, 'jedino što se u Hrvatskoj duže može naslutiti kao tračak optimizma'

Govoreći o političkome i gospodarskom stanju u zemlji, Čačić je optužio vladu za nesposobnost u upravljanju zemljom, pri čemu je istaknuo da je 'izvršna vlast koja nije u stanju odlučivati opasna izvršna vlast'.

Po njegovim riječima, problem u Hrvatskoj nije 'program gospodarskog oporavka Jadranke Kosor', nego to što vlada taj program 'nije u stanju provesti'.Nužnim je ocijenio rebalans državnog proračuna, ali vlada, kako je rekao, 'za taj potez nema ni dovoljno sposobnosti ni pameti'.

Istaknuo je i potrebu za decentralizacijom, pri čemu je ustvrdio kako je u Europi od Hrvatske jedino centraliziranija Grčka.

'Snažna centralizacija uvijek dovodi do korupcije od koje se šteta u Hrvatskoj može mjeriti milijardama kuna', ustvrdio je, dodajući kako se može očekivati da na sljedećim parlamentarnim izborima padne koalicija HDZ-HSS-HSLS te da na vlast dođe koalicija lijevog centra na čelu sa SDP-om i HNS-om.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još