Hrvatska IDU U ZAGREB

Kosor će napokon primiti seljake

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučila je uslišati apele nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača koji već tri dana prosvjeduju u Slavoniji, te će u popodnevnim satima primiti njihove predstavnike na razgovor u svom uredu

Informaciju o pozivu u Zagreb potvrdio je i Tomislav Pokrovac, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, dodajući da predstavnici seljaka obavljaju posljednje pripreme i dogovore pred put na razgovor s premijerkom.

'Traktori i dalje ostaju na cestama sve dok ne završimo razgovor s premijerkom Kosor i ne dobijemo čvrsta jamstva za naše zahtjeve', rekao je Pokrovac, dodajući kako je sastanak u Vladi najavljen za 17 sati.

Dan ranije, na sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem u Vukovaru, seljaci su inzistirali na razgovoru s premijerkom Kosor jer su tvrdili da tek njezina jamstva mogu biti argument za ispunjenje njihovih zahtjeva.

Na četiri punkta u Vukovarsko-srijemskoj županiji i više od 500 traktora od srijede ujutro čekali su poziv iz Zagreba, uporno ponavljajući da će 'premijerkin paraf' na sporazum koji mogu postići u Vladi imati veću snagu nego Čobankovićev.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još