Hrvatska NEISPLATIV PROJEKT

Upitna sudbina LNG terminala na Krku

Upitna je sudbina LNG terminala na Krku jer je trenutačno projekt neisplativ zbog zasićenosti tržišta plinom

Prema pisanju Novog lista, osim zasićenosti tržišta plinom, projekt je neisplativ i dok se svuda u okruženju grade terminali. Za početak, kažu upućeni, konzorcij će početak gradnje odugovlačiti, a zatim iz projekta potpuno izaći, umjesto da mjesto ustupi ostalim zainteresiranim stranama.

Iz Adria LNG-a, konzorcija koji čine njemački E.On Ruhrgas, austrijski OMV, francuski Total i slovenski Geoplin, otkrivaju da su revidirali poslovne planove prema kojima LNG u Omišlju proraditi može najranije 2017. godine, umjesto, kako je prvotno bilo planirano, 2014. godine, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da direktor konzorcija Michael Mertl odlazi sa svoje funkcije, a od cijelog konzorcija na kraju će u Zagrebu ostati tek nekoliko ljudi koji će čekati lokacijsku dozvolu, zatraženu od Ministarstva zaštite okoliša.

U Adria LNG-u tvrdnje o odlasku konzorcija iz Hrvatske odbacuju, no dodaju da će doći do nekih 'preslagivanja u uredu' konzorcija. Osim što je predao zahtjev za lokacijskom dozvolom, konzorcij do sada nije otkupio zemljište u Omišlju niti dao polog za njega.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još