SPAJANJE PRAZNIKA

Pojačan promet prema moru

19.06.2010 u 10:11

Bionic
Reading

Na autocesti A1 pojačan je promet u smjeru mora, a na naplati Lučko zabilježena su kraća čekanja, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Na većini cesta u zemlji prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, a na dionicama na kojima su radovi mogući su zastoji.

Dionicom Podravske magistrale(D2), Koprivnica-Štaglinec, vozi se otežano jednim trakom.

Zbog urušavanja mosta za sav promet zatvorena je županijska cesta Ladimirevci-Satnica (kraj Valpova), a zbog klizišta, zabrana je za teretni promet na državnoj cesti D 34 Daruvar-Maslenjača.

Od danas počinju ljetne zabrane za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, subotom od 4 do 14 i nedjeljom od 12 do 23 sata.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s graničnog prijelaza Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Na graničnim prijelazima nema zastoja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.