HDSSB UZ SINDIKATE

'Vlada ne može jednostrano odlučivati'

18.06.2010 u 17:17

Bionic
Reading

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) protivi se izmjenama i dopunama Zakona o radu (ZOR) te poziva hrvatske građane da potpišu sindikalnu peticiju za referendum o izmjenama ZOR-a, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić.

Ocijenio je kako je cilj predloženih izmjena i dopuna toga zakona "smanjiti materijalna prava ionako najugroženijih skupina hrvatskog društva".

Nije nam jasno, dodao je Šišljagić, "kakve su to izmjene kad je zakon usklađen sa standardima EU-a i ne znači li to zapravo da sada treba donijeti izmjene koje će očito biti mimo tih standarda".

Dodavši da HDSSB podupire sindikate u opravdanim zahtjevima, pozvao je građane da u "ovih sedam dana, koliko je ostalo do svršetka potpisivanja peticije za referendum, podupru sindikalne zahtjeve".

Šišljagić je također kazao kako "vlada ne može jednostrano donositi odluke koje se tiču svih hrvatskih građana, koji također imaju pravo o tome odlučivati".

Napomenuo je da radnici i svi oni koji potpisuju peticiju za referendum "i te kako dobro znaju što potpisuju".

Slavko Kotromanović
, regionalni povjerenik za pet slavonskih županija PPDIV-a, član predsjedništva HDSSB-a, također je pozvao "radnike, umirovljenike i građane svih slavonskih županija, ali i cijele Hrvatske", da daju potpis za referendum.