Hrvatska NAKON DVA MJESECA

ZOO hotel uzeli u zakup članovi HVIDRA-e

Gotovo dva mjeseca nakon zatvaranja zbog gubitaka, danas je ponovno otvoren jedini osječki hotel na lijevoj obali Drave, koji od Zoološkog vrta dijeli tek staklena zidna ploha

Hotel je dan u zakup Leonardu Balašu iz Vukovara, koji je vođenje objekta prepustio dvojici osječkih kolega iz HVIDRA-e, Miljenku Kolobariću i Petru Mlinareviću. Posljednjih dvadesetak dana, otkako ga je preuzeo, zakupac bilježi 60-postotnu popunjenost, saznajemo od Mlinarevića.

Goran Flauder
Mlinarević reže tortu
'Zadovoljni smo tim rezultatima i od rujna, s početkom lovne sezone, očekujemo puno bolju popunjenost i dolazak skupina lovaca iz Italije i Njemačke. Dotad ćemo osposobiti kućice za pse i soške za lovačke puške, da bismo im mogli pružiti punu uslugu', dodaje Mlinarević koji je i sam dugogodišnji lovac. O dolasku inozemnih lovaca u baranjska lovišta već je postigao dogovor s nekoliko lovačkih društava, pa će očekivanoj klijenteli prilagoditi i jelovnik u kojem će se naći mnogo više lovačkih specijaliteta nego ranije.

Hotel ima četiri zvjezdice, a od 51 kreveta koliko je zamišljeno u glavnom projektu, nakon uređenja predsjedničkog apartmana do čega je došlo u vrijeme gradonačelnikovanja Ante Đapića, broj kreveta smanjen je na 34. Novi je zakupac taj apartman, zbog slabog interesa, pretvorio u konferencijsku dvoranu od koje očekuje više koristi.

Tomislav Glavaš
, direktor Unikoma koji je vlasnik Hotela, potvrdio nam je da je prvi zakup u visini 41.200 kuna mjesečno, unaprijed plaćen kako je i dogovoreno, a Petar Mlinarević pak da imaju osigurana sredstva do nove godine te da je siguran da će objekt poslovati pozitivno. Zbog toga i broj zaposlenih s donedavno 33 smanjio na 14 najstručnijih, koji uspješno pružaju sve smještajne i ugostiteljske usluge.

U ZOO hotel uloženo je ukupno 26,6 milijuna kuna, a do kraja prošle godine Unikomu je nagomilao gubitak od 15 milijuna kuna. Zbog visokih troškova, u dogledno vrijeme hotel se neće obložiti hrastovim daskama, kako je također bilo predviđeno osnovnim projektom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još