Hrvatska ŠEKS NA OBLJETNICI HDZ-a

'Suočeni smo s udruženim zlotvornim poduhvatom'

  • Autor: Ante Srzić
  • 17.6.2010 22:47:46
  • 17.6.2010 17:24:58

Kratkom svečanošću u poznatoj baraci na Jarunu HDZ je obilježio 21. godišnjicu utemeljenja. Uz red govora, torte i šampanjca, HDZ-ovci su proslavu završili nogometnom utakmicom između HDZ-ovih seniora i mladeži

Na 21. obljetnici osnivanja HDZ-a u poznatoj baraci na Jarunu potpredsjednik stranke Vladimir Šeks obrušio se na  'udruženi zlotvorni poduhvat pseudoljevičara i jednog dijela medijske klike za koju je ustvrdio da su sluge tuđih gospodara i poltroni koji žele hrvatsku povijest svojim revizionističkim kistom preobličiti u nešto drugo'.

'Danas je na djelu sve bezobzirniji scenarij revizije povijesti HDZ-a, ali i Hrvatske, njezinog nastajanja, borbe za samostalnost i preobražaja države iz jednopartijskog demokratskog društva', rekao je Šeks.

Potpredsjednik HDZ-a Šeks naglasio je da je HDZ bio državotvorni i osloboditeljski pokret, a ne, kako neki danas žele prikazati, da je u dosluhu s Miloševićem odgovoran za građanski rat. Zanijekao i odgovornost HDZ-a za komadanje BiH, ali i za žrtve koje su se tamo dogodile, što im neki danas također predbacuju.

Drago Sopta/Cropix
Proslava u baraci na Jarunu
'Nastoji se HDZ prikazati kao što su je neki 90-ih nazvali strankom opasnih namjera, 2000-tih bili smo stranka pod istragom, a danas nas se želi prikazati strankom opasnom po Hrvatsku', obrušio se Šeks.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor naglasak svoga govora ponovno je stavila na borbu s ekonomskom krizom koju je nazvala najtežim problemom s kojim se Hrvatska suočila nakon Domovinskog rata.

'U ovoj godini to je cilj svih ciljeva. Imamo neke rezultate i bit će još teških odluka i nijedna neće biti osobito popularna. Ali to je jedini način da preživimo i u sljedeću godinu zakoračimo dodatno osnaženi', upozorila je Kosor.

Kosor nije zaboravila spomenuti ni sindikate kojima je poručila da se vrate za pregovarački stol. 'Pozivam sindikate na dijalog u Vladu jer kad-tad ćemo morati sjesti i razgovarati o problemima, a bolje je da to kad-tad bude prije nego poslije jer su moguće nove posljedice', rekla je Kosor.

Kao i u svakom svom govoru spomenula se i borbe protiv korupcije. 'Cilj HDZ-a od utemeljenja 1989. je borba protiv korupcije', poručila je Kosor.

Osim Kosor i Šeksa za govornicu je stao i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Đuro Perica. Svo troje govornika u više navrata sjetilo se prvog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, dok bivšeg šefa stranke Ivu Sanadera nisu spomenuli ni jednom riječju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još