Hrvatska NAGRADNJAČA

Osvojite vrhunska vina Vinarije Čitluk

  • Autor: tportal.hr
  • 28.6.2010 9:57:36
  • 17.6.2010 8:39:31

Kvalitetna i vrhunska vina Vinarije Čitluk nadaleko su poznata u cijeloj regiji, već desetljećima u Europi, a odnedavno i u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovom prilikom tportal.hr poklanja svojim čitateljima sedam vrhunskih butelja vina

Iako je hercegovački krš poprilično škrt, idealan je za razvoj vinogradarstva i proizvodnju najkvalitetnijih crvenih i bijelih vina. Hercegovina se nalazi pod direktnim utjecajem Jadranskog mora, može se pohvaliti velikim brojem sunčanih dana i crljenicom, zemljom koja je vrlo pogodna za uzgoj vinove loze. Upravo u tome možemo naći glavne razloge iznimne kvalitete hercegovačkih vina. Jedinstven buke, oblik boce i prepoznatljiva pozicija etikete na boci, zaštitni su znaci vina najpoznatije hercegovačke vinarije - Vinarije Čitluk - prema kojima ih se može vrlo lako razlikovati.

U 2010. godini kvaliteta vina je prepoznata među svjetski priznatim enolozima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te su osvojila uvjerljivo najviše šampionskih i zlatnih medalja na međunarodnim sajmovima vina Vinovita (Zagreb), Gast (Split), kao i na sajmu u Mostaru 2010. godine. Četiri šampionske medalje i deset zlatnih medalja potvrđuju kvalitetu berbi grožđa 2007. i 2008. godine koje se trenutno mogu naći u prodaji, kao i u ponudi u brojnim restoranima diljem Hrvatske.

Stara je latinska izreka 'In vino veritas', što u znači 'U vinu je istina'. Za hercegovačka vina možemo slobodno reći su vina vrhunske kvalitete. Uvjerite se sami.


Na čitateljima je da navedu barem dva vrhunska vina Vinarije Čitluk, a odgovore možete potražiti na web adresi
www.hercegovinavino.com.

Dobitnici su:

Rasta Parenta
Robert Fićok
Danijela Duić
Andrea Čretni
Ivica Mačković
Đurđica Duić
Zlatko Marković

Čestitamo!


Hercegovina vina
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još