Hrvatska DUHOVNI KAFIĆ

Tri Očenaša za kavu s mlijekom

  • Autor: H.P.
  • 18.6.2010 11:28:45
  • 16.6.2010 11:04:55

Turistička zajednica Grada Zagreba posjetiteljima preporučuje odlazak u tzv. duhovni kafić na Jarunu u kojemu se piće plaća molitvom

Na stranicama TZ-a ističe se da se, nakon nedjeljne mise, u novom duhovnom kafiću Jedro, koje je lani otvoreno u sklopu svetišta Sveta Mati Slobode u župi Duha Svetoga na Jarunu, gosti mogu okrijepiti pićem koje će platiti molitvom.

'Najskuplje piće je Coca-Cola koja stoji pet Zdravo Marija i Slava Ocu, dok se kava s mlijekom može dobiti za tri Očenaša. Alkohol i cigarete su zabranjeni', poručuju urednici internetske stranice TZ-a Grada Zagreba.

Podsjećaju da je ideju za ovaj po mnogočemu poseban kafić smislili su mladi iz župe koji su se i nakon nedjeljne mise htjeli još malo družiti uz piće.

'No, umjesto da se skupljaju u okolnim jarunskim kafićima, dosjetili su se da stvore mjesto gdje će se moći družiti, a neće morati ništa plaćati. Tako je rođen prvi hrvatski duhovni kafić, koji je ubrzo nakon otvorenja dobio aparat za kavu i ostalu potrebnu opremu koja je mladima uglavnom darovana', pišu TZ-ovci.

Goste poslužuje četiri do pet konobara, koji taj posao obavljaju volonterski, sve financiraju župa i sponzori, a duhovni kafić zasad radi samo nedjeljom nakon mise, od 13 do 14 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još