Hrvatska JOSIPOVIĆ ISTRAŽUJE

Zašto je vojna klapa pjevala za Gotovinu?

Nakon što su nevladine udruge reagirale na HRT-ov prijenos koncerta za generale, u istragu se uključio i predsjednik Ivo Josipović. Njemu je, kako piše Jutarnji list, zasmetalo to što je na koncertu pjevala klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice

Josipović je od zapovjednika Glavnog stožera HV-a generala zbora Josipa Lucića zatražio i službeni izvještaj zašto je klapa Sveti Juraj nastupila u nedjelju na splitskom koncertu potpore generalima optuženima i osuđenima za ratne zločine. Josipovića zanima je li klapa, koja je u sastavu Hrvatske ratne mornarice i čiji su članovi djelatna vojna lica, na koncertu nastupala uz suglasnost Glavnog stožera i MORH-a ili bez njihovog znanja.

Prema nekim informacijama, na samom koncertu našli su se i neki visoki časnici HV-a, a kako doznaje Jutarnji list, radi se o pomoćniku zapovjednika HRM-a Dragiši Konzi i zamjeniku ravnatelja personalne središnjice HRM-a Ivanu Zeliću.

Čuđenje zbog prijenosa na HTV-u navodno je iskazano i u diplomatskim krugovima, koji su još prije izražavali nezadovoljstvo time što hrvatske vlasti financiraju obranu generala Gotovine i uz sredstva koje njegovi odvjetnici dobivaju od Haškog suda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još