UPOZORENJE INSTITUCIJAMA

Aktivisti blokirali gradilište na Cvjetnom!

Bionic
Reading

Pedesetak aktivista/građana blokiralo je oko 15 sati ulaz na gradilište Cvjetnog prolaza, projekta Tome Horvatinčića. Nakon samo sat vremena mirno su se razišli.

Horvatinčić:

'Vjerujemo u Bajića, vjerujemo u Kramarka i u pravnu državu. Čekamo njihov odgovor', rekao je Tomo Horvatinčić za tportal.

Iako Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije, kaže da oni nisu službeno pokrenuli ovu blokadu, pojašnjava da je riječ o prosvjednoj akciji nakon što je istekao desetodnevni rok koji je dan državnim institucijama da istraže prijave vezane za gradnju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj i sam projekt Cvjetni prolaz.

'Spontano se okupila grupa građana i sjela na ulaz u gradilište. To je akcija upozorenja. Nećemo dugo ostati, ovo je samo upozorenje institucijama', rekao je Tomašević za tportal, dodajući da će, ako se ništa ne poduzme, to opet učiniti, samo u deset puta većem broju.

Policija je izvijestila da se 50-ak građana spontano okupilo kod Ilice i Preobraženske ulice te sjelo na pod. Mirno su se razišli u 16 sati, a policija nije intervenirala.