Hrvatska PRIVATIZACIJA INE

'Pozvat ćemo Sanadera i Kosor za svjedoke'

Predsjednica Istražnog povjerenstva za privatizaciju Ine, SDP-ovka Dragica Zgrebec potvrdila je da će tražiti da pred povjerenstvom iskaze daju bivši premijer Ivo Sanader i ministar financija te predsjednika Nadzornog odbora Ine Ivan Šuker, usprkos protivljenju članova HDZ-a

U sljedećih mjesec dana, pred saborskim istražnim povjerenstvom za privatizaciju Ine trebao bi se kao svjedok naći i bivši premijer Ivo Sanader.

'On je bio na čelu Vlade koja je donijela odluku o drugom krugu privatizacije, ali pozvat ćemo i Ivana Šukera, te SDP-ovac Ljubo Jurčić koji je vodio i koordinirao prvi krug prodaje Ine, ali i njegov stranački kolega Slavko Linić', rekla je Dragica Zgrebec.

HDZ-ovi članovi povjerenstva smatraju da je opširna dokumentacija sasvim dovoljna i da svjedoci nisu prijeko potrebni, za razliku od SDP-ovih članova koji od početka traže da se što prije prijeđe na ispitivanje svjedoka, jer povjerenstvo ima samo tri mjeseca da donese zaključak pred Saborom. Zaključak, naime, treba biti donesen do 23. srpnja.

Povjerenstvo, navodno, neće zvati Damira Polančeca za svjedoka koji je u pritvoru zbog istraga afera Podravka i HEP i potencijalnog 'medijskog cirkusa'. Zgrebec kaže da bi ga pozvali samo kad bi izišao iz pritvora.

Vlada i dalje ne želi skinuti oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju s MOL-om što smeta Dragici Zgrebec koja kaže da je on vrlo problematičan i kaže da bi čak kao svjedokinju mogli pozvati i premijerku Jadranku Kosor, jer je taj ugovor sklopljen otkako je ona na čelu Vlade.

Nova sjednica istražnog povjerenstva održat će se 28. ili 29. lipnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još