Hrvatska VARŠAVSKA I HYPO BANKA

Horvatinčićev kredit pod austrijskom istragom?

  • Autor: V.P.P.
  • 14.6.2010 15:28:16
  • 14.6.2010 14:34:21

Rok od deset dana koji su Zelena akcija i Pravo na grad dali državnim institucijama da preispitaju svoje odluke o Varšavskoj ulici istječe danas. Aktivisti nastavljaju s 'okupacijom' te ulice i najavljuju nove prosvjedne akcije

'Nismo vidjeli pomaka u ovih deset dana. Gradonačelniku, Skupštini, Ministarstvu kulture, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Državnom odvjetništvu dali smo rok od deset dana, no ništa nisu napravili', rekao je danas predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević.

Pojašnjava da navedene institucije nisu odgovarale na inspekcijske i kaznene prijave vezane za Varšavsku. '17. ovog mjeseca bit će mjesec dana od pada ograde u Varšavskoj. Iako su svi obećavali da će se pokrenuti istrage, ništa se nije dogodilo.'

Aktivisti najavljuju novi val prosvjeda jer, kako kažu, želi ih se iscrpiti. 'Novim akcijama želimo im poručiti da ne namjeravamo odustati', poručio je Teodor Celakoski iz Prava na grad.

Na poziv Zelene akcije i Prava na grad u četvrtak u Hrvatsku stiže predsjednik parlamentarnog istražnog povjerenstva Austrije za Hypo banku, Rolf Holub. 'On će rasvijetliti okolnosti pod kojima je Tomislav Horvatinčić dobio kredit za Cvjetni prolaz od Hypo banke, s obzirom da je poznato da je ta banka davala kredite za velike građevinske projekte u Hrvatskoj pod čudnim okolnostima', rekao je Tomašević.

Aktiviste će u srijedu primiti predsjednik Ivo Josipović, dok je u četvrtak u 19 sati na rasporedu novi veliki prosvjed na Cvjetnom trgu. Građani će tada moći potpisati proglas, a održat će se i koncert Davorina Bogovića i grupe Stillness. Za taj koncert na Cvjetnom, za razliku od prethodnih, aktivisti su uspjeli dobiti dozvolu Grada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još