ROHATINSKI ŠTITI ŠTEDIŠE

'Dug Ljubljanske banke može vratiti Vlada'

14.06.2010 u 07:26

Bionic
Reading

Guverner HNB-a u intervjuu Jutarnjem listu poručuje da hrvatski ulazak u EU ne smije ići na račun štediša Ljubljanske banke 'koji su jednostavno prevareni' i da se HNB neće protiviti ukoliko naša Vlada odluči sama isplatiti dug Ljubljanske banke, ako smatra da joj je ulazak u EU toliko važan

Na novinarsko pitanje očekuje li pritiske premijerke Jadranke Kosor jer je njegov stav da Ljubljanska banka može doći na hrvatsko tržište kad vrati novac hrvatskim štedišama postao nova prepreka na putu Hrvatske u EU, guverner Željko Rohatinski ističe da u Uniju ne možemo na račun štediša.

'Ne može hrvatski ulazak u EU ići na račun štediša koji su jednostavno prevareni. Već sam rekao da je HNB spreman dati dozvolu za rad Ljubljanskoj banci u Hrvatskoj kad se riješi pitanje štednje, ne prejudicirajući pri tome kakvo će to rješenje biti. Smatra li hrvatska Vlada da je ulazak u EU toliko značajan da sama, iz proračuna, vrati dug štedišama, HNB se neće protiviti', poručio je Rohatinski u intervjuu Jutarnjem listu.