ROCKY I BAMBI

Vukovarac spasio lanad s poplavljenog otoka

12.06.2010 u 19:22

Bionic
Reading

Spasivši dvoje lanadi na poplavljenom Orlovom otoku na Vučedolu nedaleko Vukovara, jedan je Vukovarac ovih dana pokazao koliko veliko može biti ljudsko srce kad je u pitanju dobrobit životinja

Malene je životinje, stare otprilike mjesec dana, Vukovarac Željko Mažar napuštene pronašao nedaleko svoje vikendice i odlučio ih prevesti svojim čamcem na suho i sigurno – u toplinu svoje obiteljske kuće, gdje su vrlo brzo postali kućni ljubimci u pravom smislu riječi. Kroz razgovor s veterinarom obitelj Mažar doznala je da je mališane, a radi se o dečku i curici koji su i dobili svoja imena Rocky i Bambi, nužno svaka tri sata hraniti hranom za bebe.

U obitelji Mažar jedna je mala beba, pa nije bio problem naći hranu, a lanad se vrlo brzo naviknula hraniti na bočicu. Željko Mažar je ispričao da je njihova majka najvjerojatnije pobjegla pred navirućim Dunavom, a kako su je djeca bezuspješno dozivala, odlučio im je osobno pomoći. Što će dalje s njima, još uvijek je nepoznato, no trenutačno u obitelji vlada takva klima da bi Rocky i Bambi mogli ostati u domu Mažarovih.

Dunav je, inače, u subotu dosegnuo svoj vrhunac kod Vukovara, a u 18 sati na vodomjernoj postaji zabilježena su 682 centimetra. Vodni val kreće se dalje na istok, a u nedjelju bi trebao stići do Iloka te potom i napustiti Hrvatsku.