Hrvatska IDEMO DUBLJE

Hrvati mogu 'progutati' gay policajca s dildom

  • Autor: tportal
  • 12.6.2010 11:27:53
  • 12.6.2010 10:27:36

Ovogodišnja kampanja za nadolazeći Zagreb Pride imala je neke od najprovokativnijih slogana dosad – 'Hrvatska to može progutati', 'Mediteran kakav zapravo jest' i 'Zaštitimo svaki poljubac'. Organizatori devete po redu gay povorke, koja će se održati 19. lipnja u Zagrebu, smatraju da je hrvatsko društvo spremno i za žešće kampanje

Dva nova plakata prikazuju policajca koji drži ružičasti dildo uz slogan 'Organi reda su tu da služe' te tetoviranu ruku uz parafrazu HDZ-ove krilatice 'Idemo dublje'.

'Time što je poruka vidljivija, ujedno je i dalekosežnija', rekao nam je jedan od organizatora ovogodišnjeg Pridea Franko Dota, koji ujedno smatra da je hrvatsko društvo spremno prepoznati i prihvatiti različitost seksualnih praksi te slobodu seksualnog izražavanja pojedinaca i skupina.

'Da bi promicali različitost, ona mora biti vidljiva javno, a ne sakrivena u četiri zida', tvrdi Dota. Ideja da se lik policajca s dildom iskoristi u svrhu promocije manifestacije počiva na dugogodišnjoj suradnji organizatora Pridea s MUP-om. Njezina je poruka da 'ne smije postojati institucionalna diskriminacija', kaže Dota.

Dok su prva tri plakata i slogana bila orijentirana na seksualne identitete, organizatorima su zadnja dva plakata poslužila kako bi iskazali seksualne prakse, no i općenite probleme hrvatskog društva. 'Nije važno što policajac, kao organ reda, radi s dildom, kao što nije bitno ide li šaka dublje u zahvaćanje političkih problema ili služi za produbljivanje seksualne igre', zaključuje Dota.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još