JOSIPOVIĆEVO SVI ZA JEDNOGA

'Zaboravimo na parcijalne interese'

11.06.2010 u 18:16

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Sisku da mu je žao što su pregovori vlade i sindikata prekinuti te je dodao da se nada da će se oni nastaviti zato što su 'najbolji način da se ostvare oba cilja, i ciljevi reforme, gospodarstva i poduzetništva te zaštita socijalne države i pravednosti'

Prekid pregovora, po njegovu mišljenju, nije dobar jer 'socijalni dijalog, potreba da se u provođenju reforme zadovolje i reformski zahtjevi, da se postignu zacrtani gospodarski ciljevi, a to su stabilnost, napredak i povećanje društvenoga bruto proizvoda, nameće obvezu da se ostvare i ciljevi pravednosti', rekao je Ivo Josipović na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

'Vidjet ćemo što će nam donijeti vrijeme, ali sam uvjeren i vjerujem da Hrvatska ima snage za socijalni dijalog, za ona rješenja koja su pravedna i u interesu i kapitala i radnika', dodao je. Predsjednik je ocijenio da je Hrvatska 'u grotlu gospodarske krize koja zaista prijeti našoj stabilnosti, standardu naših građana i poruci u Ustavu kako je Hrvatska socijalna država'.

'Tu poruku nikako ne smijemo zaboraviti i zato danas, kada moramo provesti gospodarske reforme, jer je Vlada naznačila brojne reforme, kani ih provesti i treba našu podršku u tome, treba misliti i o onom drugom, socijalnom aspektu, i treba učiniti da teret gospodarske krize bude pravedno raspoređen', rekao je predsjednik Josipović. Sa svečanosti u Sisku poslao je poruku svim građanima Hrvatske da smo 'u trenutku koji traži maksimalnu odgovornost, u kojemu moramo zaboraviti na parcijalne interese ako nisu kompatibilni s općim nacionalnim interesima'.

Predsjednik Josipović danas je obišao CMC d.o.o. Sisak, bivšu Željezaru, u vlasništvu američke kompanije CMC iz Dallasa koja je nedavno otvorila novu, modernu čeličanu u koju je uložila 65 milijuna dolara, što je najveće ulaganje u proizvodnju od osamostaljenja Hrvatske i najveće američko ulaganje u Hrvatskoj. Čestitao je predsjedniku uprave te tvrtke Pašku Veli te njegovim suradnicima i vlasnicima te kompanije na postignutim uspjesima.

Predsjednik Josipović obišao je u pratnji gradonačelnika Dinka Pintarića i županice Marine Lovrić-Merzel akciju Kupujmo hrvatsko i podupro takvu promidžbu hrvatskih proizvoda i proizvodnje, posebno autentičnih i ekoloških poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.