NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Nikola Melnjak ne smije ništa govoriti

10.06.2010 u 18:39

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu završilo je ispitivanje 21 osobe osumnjičene za namještanje rezultata nogometnih utakmica i uhićene u akciji Ofsajd te je istražni sudac Ratko Ščekić svima uhićenima odredio jednomjesečni pritvor

Sudac istrage Ratko Šćekić za sve je osumnjičene odredio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, za dvojicu slovenskih državljana i zbog opasnosti od bijega, a nije prihvatio prijedlog USKOK-a da se osumnjičenima pritvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela, rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Kako HTV neslužbeno doznaje, USKOK ima pouzdanika Nikolu Melnjaka, igrača NK Međimurja, koji je igrao u Varteksu od 2003. do 2009. godine i koji jedini nije zadržan u pritvoru. Melnjaka su pronašli novinari u šetnji Varaždinom sa obitelji, ali nije bio raspoložen za razgovor. 'Bio sam na razgovoru u policiji i to je sve. Dobio sam poziv da se odazovem na obavijesni razgovor. Ne mogu govoriti o čemu je bila riječ, ali nisam ni pod kakvom sumnjom, a dokaz je da već ovih dana odlazim na probu u nekoliko slovačkih klubova', rekao je Melnjak za Vecernji.hr.

Akcija Ofsajd počela je krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo. Organizatori prijevare Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič po namještenoj su utakmici na kladionicama navodno zarađivali od 150.000 do 300.000 eura.

USKOK sumnja da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene kad je Croatia Sesvete 'izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi'.