UBOJICA IZ UVOZA

Uhićen muškarac koji tvrdi da je Miloš Simović

10.06.2010 u 08:52

Bionic
Reading

Pri pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Republike Hrvatske u Republiku Srbiju u Morovićima kod Bajakova sa srbijanske strane jutros rano uhićen je muškarac koji se predstavio kao Miloš Simović, a kod sebe nije nije imao dokumente, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Utvrđuje se je li riječ o pripadniku tzv. "zemunskog klana" osmunjičenome da je prije dva dana kod jezera Rakitje teško ranio drugog pripadnika tog klana Sretka Kalinića

Uhićeni muškarac izgleda zapušteno i policija utvrđuje radi li se doista o Simoviću, rekao je Borovec i dodao kako zasad nema informacije o pojedinostima uhićenja, odnosno je li se uhićeni opirao.

Simović je osuđen za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića na 40 godina zatvora i nalazio se u bijegu.

Kalinića je, podsjetimo, pronašao građanin koji je pozvao Hitnu pomoć. Nakon kirurške obrade Kalinić je stabilno i pod policijskom paskom.

Nakon što je Jutarnji list objavio da se Kalinić u Hrvatskoj krio pod imenom Lazar Kostić beogradski list Press doznaje, iz tamošnjih policijskih izvora, da su kod njega pronađene dvije hrvatske putovnice na imena Drago Cesar i Milivoj Mandić. Oba dukumenta Kaliniću su izdana u konzulatu u Tuzli.