UBOJICA IZ SRBIJE

Policija objavila svježe fotke Miloša Simovića

09.06.2010 u 22:07

Bionic
Reading

Policija je u 'Dnevniku' Nove TV objavila svježu fotografiju Miloša Simovića koji je u utorak na jezeru Rakitije pored Zagreba upucao pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića

Kalinića je, podsjetimo, pronašao građanin koji je pozvao hitnu pomoć. Nakon kirurške obrade Kalinić, kojeg su pripadnici krim miljea zbog načina na koji je obavljao egzekucije prozvali Zver,  stabilno je, a policija intenzivno traga za Simovićem.

Borovec
je rekao da su svježe fotografije jedan od tragova kojim su pronađeni prilikom pretresa stanova, neslužbeno se doznaje na Laništu, za koje je utvrđeno da su u njima boravili srpski kriminalci. Glasnogovornik MUP-a istaknuo je kako su Kalinić i Simović bitno promijenili izgled od vremena kada je za njima raspisana tjeralica.

Traži se - Miloš Simović

'Hoće li se Simovićevo uhićenje dogoditi skoro ili kroz duže razdoblje, sada je teško kalkulirati, ali vrlo intenzivno na tome radimo. Naše informacije su da se oni kreću kroz sve zemlje u regiji', rekao je Borovec i time odbacio nagađanja prema kojima oni u Hrvatskoj mirno borave već sedam godina.

'Osim što su promijenili svoj osobni izgled, koristili su i lažne identitete i dokumente, a stanove su unajmili pod lažnim imenima i sve to je otežavalo njihovo pronalaženje', kazao je Borovec i dodao da je liberalni vizni režim između Hrvatske i Srbije olakšao prelaske granice.

Jutarnji list
piše da je Kalinić u Hrvatskoj živio pod imenom Lazar Kostić koje je bilo upisano u krivotvorenoj putovnici s ispravnom godinom njegova rođenja 1976. godina. Jutarnji dodaje Kalinić hrvatskim policajcima, odmah nakon uhićenja, priznao ubojstva braće Šljukić iz 2002.

Rekao im je da je Aleksandar Simović, brat Miloša Simovića, koji ga je prekjučer ranio, brutalno mučio i ubio bivšeg policajca Zorana Vukojevića 2006.

Srpska policija je i dosad za tu likvidaciju sumnjičila 'zemunce'. Rekao je i da je razlog zbog kojeg je u njega pucao Simović osobne prirode. S obzirom na to da ima i hrvatsko državljanstvo, Kalinić zasad neće biti izručen Srbiji. Čuvaju ga policajci u bolnici Sestara milosrdnica i izvan je životne opasnosti.

Tek se treba ustanoviti tko je sve od osoba iz domaćeg krim miljea pružao logistiku i jesu li Kalinić i Simović još od 2003. godine boravili u Hrvatskoj.