Hrvatska MILANOVIĆ O SINDIKALNOM REFERENDUMU

'Sindikati zbunjuju građane'

Iako se danas, za razliku od Severine, nije pojavio na glavnom zagrebačkom trgu da bi dao svoj potpis za referendum o Zakonu o radu, SDP-ov predsjednik Zoran Milanović kaže da će to obaviti ovih dana

SDP-ov predsjednik Zoran Milanović ponovno je podržao napore sindikata da referendumom spriječe namjeru vladajućih da izmijene Zakon o radu. Iako je najavio da će dati svoj potpis za referendum, danas to nije učinio, ali obećava da će to napraviti ovih dana.

Premda je podržao sindikate, ipak im je uputio neke kritike. 'Želim dati svoje mišljenje o načinu na koji se pregovara. Dakle, smatram da se na ovaj način građani, birači dovode u malo zbunjujuću poziciju jer nije jasno je li se pregovara s Vladom ili se ne pregovara. Sindikati moraju poslati jasnu poruku, koja ne smije biti ni ucjenjivačka ni militantna - od danas skupljamo potpise i pregovora više nema. S obzirom da pregovori još uvijek traju, čini mi se da bi bilo puno mudrije i politički efikasnije odgoditi početak skupljanja potpisa za tjedan dana. Ukoliko Vlada i tada bude uporna u tome da ukine odredbe Zakona o radu, onda treba započeti sa skupljanjem potpisa. Ovako, bojim se, šalje se jedna zbunjujuća poruka', rekao je Milanović.

SDP-ov predsjednik smatra da će sindikati uspjeti skupiti 450 tisuća potpisa jer 'ima i puno više ljudi kojih se tiču ove izmjene Zakona o radu'. No unatoč tome najavio je da će amandmanom na Prijedlog nacrta ustavnih promjena predložiti da se prag od 10 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma ipak smanji na 5 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još