PREDSJEDNIK SABORA U OPŠIRNOM INTERVJUU

Bebić najavio povratak Sanadera

09.06.2010 u 09:39

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Luka Bebić u intervjuu za tjednik Globus progovorio je o svojem velikom prijatelju Ivi Sanaderu te rekao da je uvjeren da će se bivši premijer vratiti u politiku. No ne još

Bebić misli da se Sanader još ne bi trebao vraćati; bilo bi to kontraproduktivno, smatra. 'U ovom trenutku ne bi se trebao vraćati, to ne bi bilo korisno ni za njega, ni za bilo koga', ističe Bebić. Kaže da bi se Sanader mogao vratiti 'kada se prevlada ova situacija, kada uđemo u EU'. 'Uvjeren sam da će za njega u budućnosti biti političkog prostora', kaže predsjednik Sabora o svom prijatelju.

I dalje se viđa i čuje sa Sanaderom, no ne kao prije. Kaže da ga je nagovorio da krene u maslinarstvo i uvjeren je da Sanaderova ostavka ipak neće zasjeniti njegovih osam premijerskih godina. Bebić mu i sam zamjera način na koji je otišao, no ne misli mijenjati mišljenje o nekom na osnovi dvije, tri stvari s kojima se ne slaže. Sanaderu još zamjera to što se nije kandidirao za predsjednika države. 'Imao bi velike šanse', smatra Bebić i dodaje da bivši premijer nema namjere na bilo koji način remetiti rad HDZ-a ili pak narušiti većinu u Saboru. 'On nema zamjerki na rad vlade Jadranke Kosor', tvrdi Bebić.

Bebić vjeruje da kamen raste

Predsjednik Sabora ne skriva svoju ljubav prema poeziji. Piše haiku, a najviše voli klasične autore poput Jesenjina, kojeg čita i na ruskom, i Lorce. Kaže da je roman 'Šogun' pročitao dva puta. 'U romanu se kaže: kada se dobro zagledaš u kamen, vidiš da kamen raste. To sam htio shvatiti, to je put prema nirvani', kaže Bebić i dodaje da se i sam zabuljio u kamen, ali nije vidio da raste. No Bebić i dalje vjeruje da kamenje raste.