KLEVETA

Šef Crvenog križa tužio novinara Hedla

08.06.2010 u 19:20

Bionic
Reading

Ravnatelj Crvenog križa Osijek Marko Đukić danas je podnio kaznenu prijavu protiv novinara Drage Hedla zbog tvrdnji iz članka 'Šef Crvenog križa Osijek ima primanja ista kao i šef države' objavljenog prošlog tjedna u Jutarnjem listu

Đukić je na jučerašnjoj konferenciji za tisak ustvrdio da su u članku iznesene klevete, zbog čega je Crveni križ odlučio podnijeti kaznenu prijavu.

'U članku ništa nije točno. Prvo, moja plaća ne iznosi 22.000 nego točno 13.873,64 kuna, deset posto manje nego lani. U tri navrata sam razgovarao s Hedlom i nudio službenu dokumentaciju društva o tome, ali me odbio rekavši da ima svoje informacije', kaže Đukić.

Tvrdi da nije točno ni da je imovina njegove šire obitelji naglo uvećana tijekom radova na izgradnji odmarališta s bazenom u Orahovici, koja je počela 2004. godine. 'Stan u Opatiji kupili smo 1993. godine novcem od prodane obiteljske kuće, a stanovi 'u elitnom dijelu Osijeka', koji se također spominju, kupljeni su kasnije zbog čega smo podigli kredit od 150 tisuća kuna.'

Za slučaj se zainteresiralo i osječko Državno odvjetništvo čije sjedište se nalazi u zgradi preko puta prostorija Crvenog križa, a Đukić kaže da im je predao traženu dokumentaciju društva. Crveni križ je angažirao odvjetnika kako bi se obratio Jutarnjem listu dopisom kojim traži objavu demantija i Vijeću časti Hrvatskoj novinarskog društva.