MESIĆ OPET O JANŠI

'Riječ je o neuravnoteženoj politici'

08.06.2010 u 19:07

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Stjepan Mesić je, osvrnuvši se na svoju jučerašnju izjavu da je vođa slovenske oporbe Janez Janša neuravnotežen, koju je izrekao sjedeći među uzvanicima na proslavi godišnjice Transparency Internationala, a prenijela je Nova TV, danas je rekao da je to neuravnotežena politika.

"Janša sada zastupa putpuno različita stajališta od onih o kojima se dogovorio s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Zaboravlja o čemu se dogovorio sa Sanaderom i sad zastupa potpuno različita stajališta, po čemu je to neuravnotežena politika. On je zato neozbiljan političar", rekao je Mesić novinarima pošto je danas svečano otvorio Skupštinu europskih regija, regionalne mreže mladih.

Ta mreža okuplja 270 regija iz 33 zemlje s najstarijeg kontinenta i 16 međunarodnih organizacija izvan zemalja članica EU-a.

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om Vesna Pusić naglasila je ulogu mladih u politici, ustvrdivši da je regionalna i lokalna demokracija važnija od nacionalne.

Skup, koji je nastavljen okruglim stolovima i radionicama, završava sutra.

JOSIPOVIĆ O MESIĆU

Predsjednik Ivo Josipović na vojnom je vježbalištu u Slunju na novinarski zahtjev da komentira izjavu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da je "Janez Janša neuravnotežen", rekao da sebe ne smatra "ekspertom za takve iskaze".

"Bivši premijer Janez Janša bio je protivnik sporazuma o ratifikaciji do zadnjeg dana. Uvjeren sam da će Slovenija sve što je ratificirano uredno i provesti. Taj je sporazum dobar znak za regiju", kazao je Jospović u Slunju.

Na upit ne smatra li ipak da je "Janša malo pretjerao uoči referenduma o arbitraži", predsjednik Josipović kazao je da je to "unutarnja stvar Slovenije", a da je u svemu važan samo rezultat referenduma.