Hrvatska OSIPANJE SPORTSKE REDAKCIJE

Vela i Šapit napustili HRT, spremaju se još neki

  • Autor: V.Brkulj
  • 8.6.2010 16:26:55
  • 8.6.2010 15:35:14

Sportski novinari HTV-a Željko Vela i Marko Šapit zatražili su od kuće na Prisavlju sporazumni raskid ugovora jer su dobili ponudu koja se ne odbija od srbijanske tvrtke Arena sport koja će na jesen stići na hrvatsko tržište

Vela i Šapit HRT će napustiti nakon što odrade Svjetsko prvenstvo u nogometu koje uskoro počinje u Južnoj Africi. I dok je Vela jučer otputovao prema Rtu dobre nade, Šapita smo uhvatili u Zagrebu gdje se priprema za uređivanje u specijaliziranoj emisiji posvećenoj SP-u - 'Afrovizija'.

'Nakon SP-a odlazim na godišnji odmor, a polovicom kolovoza ću zaključiti radni odnos na Prisavlju i prijeći na novi posao. Nemam dozvolu govoriti gdje idem, ali to je potez koji sam morao napraviti jer u nekoj životnoj dobi čovjeku trebaju konkretnije stvari. Nisam ljut, a ponajmanje ogorčen zbog situacije na HTV-u, odlazim s ugodnim sjećanjima', kazao nam je Šapit.

Kako neslužbeno doznajemo, Vela i Šapit nisu jedini koji pakiraju kofere iz sportske redakcije, koja će nakon njihovog odlaska ostati tek na jedanaest ljudi.

Špekulira se da bi se Arena sport na hrvatsko tržište trebala ući onoga trenutka kada Vijeće za elektroničke medije raspiše koncesije za specijalizirane programe na mulitpleksu B iako nije nemoguće da se pojave i na nekom od kabelskih operatera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još