OMILJENA META

Hakiran Miletićev profil i na Twitteru

07.06.2010 u 12:20

Bionic
Reading

Na meti hakera opet se našao pulski gradonačelnik Boris Miletić kojemu je ponovno hakiran profil na Twitteru. I to samo nekoliko dana nakon sličnog napada kojemu je pak prethodilo hakiranje njegovog profila na Facebooku

Pulskom gradonačelniku je na Twitteru promijenjena slika profila tako što je na njezino mjesto nepoznati haker stavio nacističku svastiku, a sve je popraćeno psovkama i raznim drugim vulgarnostima u nekoliko statusa ispod nje.

Miletić je rekao da je 'sve prijavio policiji', istaknuvši da 'nema nikakve veze s napisanim na njegovom profilu jer to nije njegov svjetonazor', ali se i 'ispričao ako je napisano ikoga uvrijedilo ili povrijedilo'.


S obzirom na slične i učestale napade, nameće se sumnja da se možda radi o istoj osobi, no Miletić ističe da 'ne želi spekulirati te da mu nije jasno zašto se to događa, no vjeruje da će policija riješiti slučaj i pronaći počinitelja te da se slične stvari više neće ponoviti'.

'Istarska policija' je, doznaje se šturo od njihove glasnogovornice Nataše Rogić, 'provela određene izvide, o čemu je posebnim izvješćem izvješteno Općinsko državno odvjetništvo'.

S druge strane, Miletić se pita i 'kako je ovo dosad bilo moguće jer njegova lozinka je komplicirana' pa smatra da 'zaštita jednostavno nije dovoljna'.

ŠTO UČINITI AKO VAM NETKO HAKIRA KORISNIČKI RAČUN NA TWITTERU?

Ukoliko ste na vašem korisničkom računu na Twitteru primijetili sumnjive poruke koje sasvim sigurno niste vi poslali, moguće je da je netko neovlašteno došao do vaše lozinke ili na drugi način kompromitirao vaš račun.

U tom slučaju, valja odmah promijeniti lozinku - po mogućnosti izaberite lozinku koja se sastoji od kombinacije brojki i slova, od barem osam znakova, koju niste dosad koristili. Zatim, otvorite http://twitter.com/account/connections i potom odaberite 'revoke access' za navedene aplikacije u koje nemate puno povjerenja, a pogotovo one koje ne koristite.

Ukoliko vam je netko promijenio lozinku ili se netko koristi vašim imenom i prezimenom za slanje uvredljivih poruka, najbolje se obratiti Twitteru preko kontakta na stranici http://help.twitter.com/requests/new.

Da biste spriječili da vam se takvo nešto ponovi, trebate sva svoja računala zaštititi antivirusnim i antispyware programima te općenito koristiti lozinke koje nije lako pogoditi.