O NIČEMU POMALO

Bernardić bez odgovora na Stankovićeva pitanja

06.06.2010 u 15:33

Bionic
Reading

'Buntovan sam s idejama i prijedlozima i to ću pokazati', rekao je novi šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. To je bilo jedno od rijetkih pitanja na koje je izravno odgovorio gostujući kod Aleksandra Stankovića

Nije htio odgovoriti hoće li se kandidirati za mjesto gradonačelnika Zagreba, već je rekao da će odluku o tome donijeti SDP. Misli da je njegov prvi veliki politički zadatak sa SDP-om pobijediti na parlamentarnim izborima, a u sljedeće četiri godine neće se kandidirati za čelno mjesto SDP-a.

Izbjegao je i izravan odgovor o tome misli li da je Milan Bandić korumpiran krilaticom 'neka institucije rade svoj posao'. Misli da će prvi test suradnje s Bandićem biti rebalans gradskog proračuna.

Kaže da ga on nije ni s čime zadužio, a priznaje mu veliku radnu energiju i mogućnost prisnog komuniciranja s građanima. Odlučno je odbacio medijske navode da je djevojku preko veze zaposlio u Zagrebačkom holdingu.

Kaže da nije za druge polagao ispite na Prometnom fakultetu, već samo davao instrukcije srednjoškolcima i studentima jer je morao uzdržavati obitelj. Smatra da predsjednik stranke Zoran Milanović nije napravio ni jednu grešku, ali je ipak dodao da se možda mogao više angažirati oko problema Varšavske.

Misli da se javni prostor ne smije koristiti u privatne svrhe. Upozorio je da se projekt ne smije ugroziti, ali da je zadatak izvršne vlasti da s investitorom dogovori kompromis. O ostalim projektima u Zagrebu nije detaljizirao jer, kako kaže, tek je šest dana na čelu gradske organizacije SDP-a.

Komentirao je i rođendansku zabavu za svoj 30. rođendan na kojoj je bilo 200 ljudi. Kaže da je za to potrošio 17.000 kuna i da si to može priuštiti. Osvrnuo se i na preranu smrt oca i majke, ali o tome nije htio puno pričati. To što je relativno rano morao početi raditi i brinuti se za obitelj smatra da ga je naučilo odgovornosti.