RAVNATELJ OSJEČKOG CRVENOG KRIŽA

'Nije istina da mi je plaća 22 tisuće kuna'

04.06.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Ravnatelj osječkog društva Crvenog križa Marko Đukić od Jutarnjeg lista tražit će objavu demantija današnjeg članka u kojem se tvrdi da prima mjesečnu plaću od 22 tisuće kuna, kao i najviši državni dužnosnici. Đukić kaže da to nije istina, kao ni podatak o godišnjoj lanjskog zaradi od 265.232,21 kune, kako navodi Jutarnji

'Pred svjedocima sam tri puta po dva sata dosad razgovarao s novinarom Dragom Hedlom o ovoj temi i nudio uvid u našu službenu dokumentaciju, ali on se odlučio na svoj izvor. Ne samo da podatak o plaći nije istinit, nego su i 22 inspekcijska nadzora pokazala da je sve u redu s poslovanjem osječkog Gradskog društva Crvenog križa', rekao je danas tportalu Đukić. Najavio je i tužbu protiv dnevnih novina ako ne objave demanti.

Osim podatka o plaći, u članku se navodi i da Đukić vozi službeni automobil Toyota Land Cruiser, koji košta gotovo pola milijuna kuna, da je odmaralište osječkog Crvenog križa u Splitu renovirano novcem nekoliko ministarstava bez provedenog javnog natječaja, kao i odmaralište u Orahovici za koji je navodno utrošeno 40 milijuna kuna. Osim toga, tvrdi se, od 2003. godine, u vrijeme tih investicija imovina obitelji Đukić navodno je naglo narasla.

Đukić sve opovrgava, a svoje tvrdnje spreman je potkrijepiti javno dokumentacijom. 'To je već treći neistinit članak ovakvog sadržaja istog autora i lista. Ako se nastave upiti o tome, u ponedjeljak ćemo sazvati konferenciju za tisak i iznijeti istinu. Reagirat ćemo i prema Hrvatskom novinarskom društvu', rekao je Đukić.