SKUPŠTINA JE KRIVA ZA VARŠAVSKU

'Šprem ne poštuje argumente'

04.06.2010 u 15:51

Bionic
Reading

Na upit predsjednika Skupštine Grada Zagreba Borisa Šprema o tome koji je javni interes u odlučivanju o gradnji javne garaže i s njom povezane rampe u Varšavskoj ulici u Zagrebu, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odgovorilo je mailom koji se može svesti na jednu rečenicu: odluku o javnom interesu donijela je Gradska skupština

U podužem odgovoru MZOPUG navodi da 'konačnu odluku o javnom interesu u uređenju prostora nekog grada odnosno općine donosi odgovarajuće predstavničko tijelo prilikom donošenja prostornog plana te da je 'u konkretnom slučaju Varšavske ulice u Zagrebu odluku o tome da je gradnja javne garaže i rampe u interesu građana grada Zagreba donijela je Skupština grada Zagreba kao najviše predstavničko tijelo donošenjem odgovarajućeg prostornog plana'.

Ministarstvo nadalje podsjeća da je 'Skupština Grada Zagreba donijela je 2007. Odluku o donošenju GUP-a, a 2008. Odluku o donošenju Detaljnog plana uređenja Ilica – Preobraženska - Preradovićev trg – Varšavska - Gundulićeva koji predviđaju gradnju javne garaže i rampe.

Dakle, upravo ovakvo plansko rješenje i s razgraničenjem prostora za javne namjene kakvo je prihvaćeno donošenjem navedenih odluka Skupštine Grada Zagreba predstavlja i konačno određen javni interes.

Činjenica da je te prostorne planove donijela Skupština Grada Zagreba dokazuje nedvojbenu potvrdu javnog interesa prosuđenog u postupku i u planskom rješenju tijekom izrade i donošenja tih planova.

Sve do sada izdane dozvole za gradnju po kojima se trenutno obavljaju radovi temelje se na prostornim planovima donesenim u Skupštini grada', stoji u priopćenju MZOPUG-a koji Špremu spočitava da u svojim istupima ne poštuje argumentaciju, a vjerojatno računa i na slabo pamćenje javnosti jer da je drukčije ne bi ni pitanje, inače pogrešno, uputio Ministarstvu od kojeg je već dobio odgovor 8. ožujka 2010.

Na naš upit da prokomentira odgovor iz Ministarstva, Šprem je kratko ustvrdio da ga još nije dobio, a kad smo mu prepričali sadržaj maila, samo je dodao: 'A-ha, s radošću ću ga prokomentirati u ponedjeljak.'