Hrvatska IZVANREDNO STANJE

Urušio se most između Ladimirevaca i Satnice

Zbog obilnih kiša, urušio se most između Ladimirevaca i Satnice Valpovačke, pa promet teče obilazno, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

Most na županijskoj cesti 4061 između Ladimirevaca i Satnice urušio se kasno sinoć. Policija je izvijestila da su jučer na rijeci Karašici u Branjinu Vrhu na državnoj cesti br. 7 u dužini od 10 metara postavljeni tzv. zečji nasipi. U Popovcu, Dražu, Petlovcu i Belome Manastiru proglašeno je jučer izvanredno stanje, a cijelom tom području prijeti opasnost od vode koja stiže iz Mađarske.

U mnogim mjestima Osječko-baranjske županije kanali su puni vode koja se prelijeva na polja na kojima su poljoprivredne kulture gotovo sasvim uništene.

Po riječima direktora Hrvatskih voda iz Osijeka Zorana Đurokovića, obrana od poplava u Osječko-baranjskoj županiji trajat će još 10 do 15 dana zbog najavljenoga vodenog vala iz Austrije i Mađarske te porasta Dunava do dva metra.

Očekuje se da će se zbog toga podići razina Drave i njezinih pritoka Karašice i Vučice. Vodostaj rijeke Karašice u Baranji već je dosegnuo dosad nikad izmjerenih 316 centimetara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još