TRAŽE OBEĆANO

Sanader podržao radnike Dalmacijavina u štrajku

03.06.2010 u 11:32

Bionic
Reading

Od jučer u pogonima u splitskoj trajektnoj luci ponovo štrajkaju radnici Dalmacijavina, a najavili su akcije i izvan kruga tvrtke te odlazak pred zgradu Splitsko-dalmatinske županije

U toj zgradi su na sastanku predstavnika Vlade, Hrvatskog fonda za privatizaciju i radnika dogovorene aktivnosti za preseljenje pogona iz trajektne luke u prostor Kopilice u sjevernoj luci i financiranje u tom prijelaznom periodu.

Ante Sanader

Radnici su odlučili opet štrajkati jer Vlada i HFP nisu poštovali preuzete obaveze.

Župan Ante Sanader priopćio je da u potpunosti podržava radnike Dalmacijavina u njihovoj borbi da Vlada poštuje obaveze dogovorene na sastancima u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije u ožujku i travnju ove godine.

Također, župan Ante Sanader inzistirat će i da resorni ministri, koji su u ime Vlade preuzeli navedene obaveze prema Dalmacijavinu, ali i ostalim poduzećima s problemima u poslovanju, ispune obećanje o ponovnom dolasku u Split na sastanak sa sindikatima da bi se rezimirali rezultati gore spomenutih sastanaka te dogovorili daljnji koraci.

Kako će prozvani odgovoriti na ove prozivke i štrajk radnika, mogli bismo doznati već sutra. Podsjetimo da su nekretnine Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci proglašene pomorskim dobrom i da je HFP, koji je vlasnik 76 posto dionica tvrtke, zatražio da se proizvodni pogoni iz nje presele na drugo mjesto, za što je, računajući plaće za radnike i repromaterijal, trebao izdvojiti 20 milijuna kuna.