Hrvatska GOSPODARSKI KRIMINAL

Policija potvrdila uhićenje troje ljudi iz Peveca

U četvrtak rano ujutro potvrđeno je da su uhićeni muškarac i dvije žene iz grupacije Pevec zbog zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom kaznenom djelu

Riječ je o 55-godišnjem muškarcu i dvjema 48-godišnjakinjama, a još nije službeno potvrđeno iz policije da su među uhićenima i Višnja i Zdravko Pevec. Kako prenosi Jutarnji list, bračni par je kasno navečer u srijedu odveden u policiju, a prema pisanju tih novina, treća uhićena je knjigovotkinja tvrtke Dragica Barišić.

Glasnogovornik policije u Bjelovaru Dražen Medved rekao je Jutarnjem da slijedi kriminalistička istraga te da ih po zakonu mogu zadržati 24 sata, a u iznimnim situacijama i do 48 sati, nakon čega može uslijediti privođenje istražnom sucu.

Više informacija trebalo bi biti dostupno tokom dana.

Prema podacima koje je ranije objavila policija, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, a poslovanje grupacije Pevec našlo se na meti istražitelja zbog sumnji da su počinjena kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

Mediji su ranije pisali da Pevecu prijeti tužba jer je izdavao mjenice bez pokrića. Policija je protiv Peveca, po pisanju medija, u suradnji s Interpolom pokrenula istragu o navodnom ugovoru kojim je Pevec krajem prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar.

Navodno se ispituju i Pevecove tvrdnje o postojanju strateškog partnera iz Austrije temeljem kojih je stečaj tvrtke bio odgođen za nekoliko dana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još