Hrvatska PREKOMJERNE KIŠE

Dio brda urušio se na kuću sa staricom

U naselju Batina u Općini Draž na Dunavu danas prijepodne odlomljeni dio brda u potpunosti je uništio privatnu kuću u kojoj je bila starija vlasnica kuće

Umirovljenica je čudom preživjela silovito zatrpavanje zemljom, ali je slomila ruku i zadobila ozljedu glave. U pomoć su pritekli vatrogasci, mještani i općinski službenici, oslobodili vlasnicu kuće iz ruševina nakon čega je prevezena u bolnicu.

Odlomljavanje brda uzrokovala je prekomjerna kiša koja od subote neprestano pada. Na području Općine Draž samo zadnja dva dana palo je preko 200 litara kiše po četvornom metru. Načelnik općine Stipan Šašlin zato je proglasio stanje elementarne nepogode. 'Polja su potopljena, sve pliva, bunari su potpuni puni i voda nije za piće', kaže Šašlin, koji je također obišao mjesto srušene kuće. 'Općina će starici u potpunosti obnoviti kuću', obećao je Šašlin.

Šašlin smatra da su urušavanju brda, osim natopljenosti kišom, doprinijeli i ostaci kopanja bunkera i rovova iz Drugog svjetskog rata. Srušena kuća smještena je 300 metara od spomenika Batinskoj bici, koja pripada među najteže bitke Drugog svjetskog rata u kojoj su njemački Vermacht potukle zajedničke snage Crvene armije i Narodnooslobodilačke vojske. Spomenik je podignut na mjestu najvećih stradanja, a u sklopu zdanja je i zajednička grobnica 1.297 vojnika Crvene armije. Šašlin kaže da statika spomenika nije ugrožena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još