Hrvatska ODGOVOR MILANOVIĆU

Polančec: Recesiju smo dočekali spremno

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je večeras, reagirajući na optužbe predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, da je Vlada recesiju dočekala spremno, objavio je HTV

ZAGREB - Za navode čelnika SDP-a, koji je danas pozvao premijera Ivu Sanadera da javnost suoči s činjenicom da je Hrvatska u recesiji i predloži rješenja za izlazak iz krize, Polančec je rekao da ih "nema posebne volje ni potrebe komentirati jer o njemu (Milanoviću) najviše govore njegovi rezultati".

Navodeći mjere koje je Vlada poduzela u proteklom razdoblju, Polančec je rekao da su uveli plivajuće trošarine, uspjeli zadržati cijene električne energije do polovice 2008., te da se cijene plina nisu mijenjale čitavu 2008. Osim toga, naveo je Polančec, zabilježen je smanjeni deficit u odnosu na 2007.

Dodao je da su nastojali predložiti uravnotežen proračun za 2009. No, iako u tome nisu uspjeli, proračun opet ima smanjeni deficit u odnosu na godinu ranije, istaknuo je Polančec.

Kada je riječ o izazovima globalne krize koja se, smatra on, itekako osjeća u Hrvatskoj, Vlada je osiguravši dodatnih 450 milijuna kuna za sanaciju štete od suše još krajem 2007. utjecala na smanjenje rasta prehrambenih proizvoda, kazao je Polančec.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još