JANDROKOVIĆEVI TROŠKOVI

Plaćali stan u SAD-u diplomatkinji u Zagrebu

01.06.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković plaćao je stan u Washingtonu hrvatskoj diplomatkinji Sanji Laković dok je živjela u Zagrebu. I to nije sve - Sanja Laković primala je deviznu plaću namijenjenu diplomatima u inozemstvu!

Taj apsurdan, ali skup slučaj iz MVPEI-a otkrio je Globus kojemu je ministarstvo Gordana Jandrokovića potvrdilo da je šest mjeseci plaćalo stan u SAD-u u kojem nitko nije živio.

Izvanredne troškove za Sanju Laković obrazložili su 'izvanrednim poslovnim obvezama' diplomatkinje. Ona je, naime, do odlaska u SAD bila voditeljica radne skupine za projekt rekonstrukcije zgrade Ministarstva, a kad je, prilikom preuzimanja objekta, došlo do spora s Coningom Radimira Čačića, u Ministarstvu vanjskih poslova su procijenili da ne mogu riješiti slučaj bez nje.

Zato su je, tvrde iz MVPEI-a novinarima Globusa, hitno vratili u Zagreb jer je 'ona jedina bila upoznata s tim projektom'.

'Kad smo ušli u spor s izvođačem radova u kojem smo mogli izgubiti više od 10 milijuna kuna, odlučili smo od dvije štete izabrati manju pa smo vratili Sanju Laković u Zagreb', kažu na Zrinjevcu.