Hrvatska CROBAROMETAR

Milanović prvi put popularniji od Kosor

  • Autor: V.B.
  • 31.5.2010 20:29:15
  • 31.5.2010 19:43:32

Zoran Milanović pretekao je po popularnosti, prvi put, premijerku Jadranku Kosor, pokazuje najnovije istraživanje Crobarometar koje mjesečno provodi agencija Ipsos Puls

Kosor je prvi put otkada je na mjestu predsjednice Vlade pala na treće mjesto liste političara, jer prvo je tradicionalno rezervirano za predsjednika države Ivu Josipovića koji je nastavio stopama svog prethodnika Stjepana Mesića.

Prema spomenutom istraživanju, premijerku u svibnju podržava 45 posto ispitanika, a to je za četiri posto slabiji rezultat od Milanovića.

Šefa oporbe, sada na drugom mjestu popularnosti hrvatskih političara, podržava 49 posto anketiranih.

Razlika u rejtingu dviju najvećih stranaka u svibnju je oko dva postotna poena, što zajedno s rezultatom od travnja sugerira da se istopila SDP-ova prednost od oko pet postotnih poena koju je imao od srpnja 2009. godine. HNS stabilno drži treću poziciju, a u svibnju se bilježi i prvi blagi znak oporavka rejtinga HSS-a.

Istraživanje je pokazalo i kako većina ispitanih (73 posto) smatra da se Hrvatska kreće u pogrešnom smjeru, a 57 posto građana ne odobrava rad i poteze Vlade premijerke Kosor. Unatoč tome, većina vjeruje da će sadašnja Vlada izgurati do kraja mandata 2011. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još