INVALID BEZ PARADE

Pavković tvrdi da je pozvan, MORH demantira

Bionic
Reading

Proslavu Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, kojoj je u petak nazočio cijeli državni i vojni vrh, obilježio je velik propust organizatora – na proslavu, unatoč pozivu iz Ureda predsjednika Ive Josipovića, nije stigao satnik Marko Pavković

On je, vrativši se iz vojne misije u Afganistanu, prije nešto više od dva mjeseca izgubio obje potkoljenice u prometnoj nesreći, piše Večernji list

MORH: Nije pozvan

O privremenom izlasku s bolničkog liječenja odluku donose liječnici, ane novinari ili netko treći. Izaslanstvo MORH-a je u povodu DanaOružanih snaga i Dana Kopnene vojske posjetilo stradalog satnikaPavkovića i tijekom posjeta nije bilo govora o njegovu odlasku uKarlovac, već o nastavku liječenja i rehabilitaciji – iznio nam jeslužbeni stav MORH-a njegov glasnogovornik Goran Grošinić.

Pavković je u petak u bolničkoj sobi u KBC-u Zagreb, nakon jutarnjeg poziva za koji mu je rečeno da dolazi iz Ureda predsjednika, uzalud iščekivao da po njega dođe službeni automobil.

– Iz Ureda predsjednika nazvali su me oko 12 ujutro i rekli mi da se spremim jer će po mene doći automobili kako bi me odveo u Karlovac na proslavu – ispričao je satnik.

Iz Josipovićeva ureda, kažu, Pavkovića nisu niti pozvali!

– S obzirom na to da su mu u posjetu toga jutra bili predstavnici MORH-a, zamolili smo prof. Izeta Aganovića (ugledni dijabetolog koji je radio u Mesićevom Uredu) da se kod liječnika raspita o Pavkovićevu stanju – rekao je Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika.

Dodao je i da ne zna zbog čega je prof. Aganović zvao Pavkovića iako ga za to nitko nije ovlastio te odakle mu da ga poziva na proslavu i obećava automobil.

– Zaista nam je žao zbog svega, no predsjednik nije niti mogao pozvati Pavkovića na proslavu jer, unatoč tomu što je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, nije organizator događaja on, nego MORH – objasnio je Klisović.

Prof. Aganović je u kratkom razgovoru rekao da je on samo učinio ono što ga je Joško Klisović zamolio.