Hrvatska POPISI BIRAČA RAZBUKTALI STRASTI

Žestoka svađa na tribini GONG-a u Vrgorcu

  • Autor: Jure Divić
  • 29.5.2010 20:23:55
  • 29.5.2010 19:54:15

U višenamjenskoj dvorani grada Vrgorca održan je javni skup na temu 'Sređivanje popisa birača – izmjene Zakona o prebivalištu'

Skup koji su organizirale Vrgoračke novine i GONG imao je za cilj razmotriti problem popisa birača koji je eskalirao u Vrgorcu za vrijeme lokalnih izbora 2009. godine, a u svjetlu najavljenih Zakona o prebivalištu i boravištu građana.

Na javnoj raspravi su gostovali Željko Pervan, zamjenik gradonačelnika Vrgorca, Velimir Jukić, zastupnik u Parlamentu BIH, Ratko Gajica, saborski zastupnik, Josip Kregar, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, aktivist Marko Rakar i Nenad Zakošek, potpredsjednik vijeća GONG-a.

Nakon uvodnih izlaganja gostiju krenula su pitanja iz publike na koja su gosti uredno odgovarali sve dok jedan posjetitelj nije izjavio da je Marko Rakar preuveličao problem fiktivno prijavljenih na famoznoj adresi Dusina bb. Potom je uslijedila lavina pitanja i komentara vezanih za prošlogodišnje lokalne izbore u Vrgorcu, nakon čega su se verbalno sukobile pristaše HDZ-a i pristaše Nezavisne liste Miljenka Pivca.

Rasprave su se pretvorile u žučnu svađu kada je pristaša HDZ-a prozvao Pivca da je platio troškove prijevoza GONG-ovaca iz Zagreba u Vrgorac tijekom proteklih izbora, optuživši GONG da je tako izgubio vjerodostojnost i neutralnu ulogu u izborima.

Točno godinu dana nakon lokalnih izbora GONG-ova tribina s temom o fiktivnim biračima ponovo je rasplinula strasti u Vrgorcu, koje nikako da se smire nakon izbora 2009. u kojima su glasači iz Hercegovine s fiktivnim vrgoračkim adresama odigrali važnu ulogu u izbornim rezultatima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još