ZAKON O GOLFU NEIZGLASAN

Oporba srušila kvorum!

28.05.2010 u 12:08

Bionic
Reading

Iako je od saborske rasprave o izmjenama Zakona o golfu prošlo devet dana, tek danas je došao na red za izglasavanje koje je, zahvaljujući oporbi, bilo neuspješno

Još prije devet dana oporba je žestoko kritizirala predložene izmjene Zakona o golf igralištima. Tada su u SDP-u govorili da je Zakon dubinski nepravedan te da stvara podjelu među hrvatskim građanima budući da se jednoj skupini ljudi, investitorima u golf, omogućava povlašteniji položaj i 'ide im se na ruku'.

O pogodovanju investitorima tada je govorio i HNS-ov Goran Beus Richembergh koji se ponadao da će vladajući prihvaćanjem njegovih amandmana uspjeti barem malo popraviti Zakon. Međutim, na početku današnjeg glasanja vladajući su počeli odbijati Beusove amandmane, nakon čega je oporba napustila sabornicu.

Zastupnici vladajuće većine, kojih je u tom trenutku bilo 68, nisu uspjeli ostvariti kvorum, iako su šefu Sabora Luki Bebiću vikali da se neki iz oporbe poput SDP-ovog Nenada Stazića skrivaju u dnu saborske dvorane. 'Nije zabranjeno skrivati se iza stubova', poručio je Bebić

Zbog nedostatka kvoruma vladajući su, na kraju, bili prisiljeni odgoditi glasanje o izmjenama Zakona o golf igralištima.