'IDEM PONOSNO I ČISTO DALJE'

Hebrang se predomislio, ipak ne ide u mirovinu

25.05.2010 u 19:10

Bionic
Reading

Andrija Hebrang se predomislio, ipak ne namjerava otići u mirovinu, koju je najavio nakon navodne umiješanosti u aferu s HPB-om

'Nakon ovoga mijenjam odluku i povlačim izjavu o odlasku u mirovinu koju sam dao puno prije afere s Poštanskom bankom da bih dokazao da s tim nemam nikakve veze. Idem ponosno i čisto dalje', rekao je Hebrang danas za Jutarnji list.


U jednom je tjedniku pisano da je Hebrang u sukobu s ministrom Darkom Milinovićem. Šef saborskog kluba HDZ-a kaže da mu je zbog takvih napisa oslabio utjecaj u stranci.

'Radi se o duhovitom novinarskom uratku pa mogu demantirati sve redom, kaže Hebrang. - Kao prvo, s Dadom Milinovićem sam prijatelj. Apsolutno podržavam njegovu reformu i hvalim ga svuda da je u fazi najteže ekonomske krize sustav zdravstva održao stabilnim, što je veliko umijeće. Nikada nisam šutio o njegovim reformskim potezima.

Kao predsjednik Saborskog odbora za zdravstvo uvijek sam vodio rasprave o svim njegovim predmetima i o svemu sam govorio u superlativima, a čak sam i prije nekoliko dana govorio pohvalno o tri izmjene zakona koje je Milinović poslao u proceduru. Kad nešto ne bih podržavao, onda tu sjednicu ne bih ni vodio, nego bih se maknuo i prepustio da to odradi netko drugi. A to se nikada nije dogodilo', pojasnio je Hebrang.

Što se tiče vikendice na Pašmanu, Hebrang ističe da ju je platio novcem od prodaje stana u Zagrebu, prodaje garaže te od manjeg dijela nasljedstva svoje supruge.

'Sva tri dokumenta, kao i ostali podaci, navedeni su u mojoj imovinskoj kartici. Vikendicu sam kupio 2008. za 200.000 eura. Istina je da je tu vikendicu dvije godine prije zakapario moj prijatelj Goran Juraković. Budući da vikendica nema nikakvih papira, uvjet za prijenos vlasništva je bio da se srede papiri. No vlasnik to nije uspio napraviti dvije godine pa je ugovor s Jurakovićem raskinut.