TURISTIČKA PONUDA?!

I Zagreb je financirao Vrdoljakovog 'Tita'

Bionic
Reading

Portal zagrebancija.com otkrio je da je Grad Zagreb dodijelio i isplatio Antunu Vrdoljaku 100 tisuća kuna za njegovu dugometražnu seriju 'Tito', pod obrazloženjem da to čini zbog 'poboljšanja turističke ponude Grada Zagreba'. Ugovor za tu donaciju sklopljen je 11. lipnja 2008. godine

U 'Titu' Antuna Vrdoljaka Zagreb se tek usputno pojavljuje, dok se njegove kulturne i turističke vrednote ne pojavljuju apsolutno nigdje. Ipak, taj projekt Antuna Vrdoljaka u ljeto 2008. bio je uvršten u Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2008. godinu u audio-vizualnoj djelatnosti.

Tu odluku donio je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, na čijem je čelu tada bila Jelena Pavičić Vukičević, današnja dogradonačelnica.

Iznos je isplaćen preko Turističke zajednice Grada Zagreba na račun tvrtke Andrije Vrdoljaka. Predsjednik Skupštine u to doba bio je Ivo Jelušić koji je za portal Zagrebancija rekao da se ne sjeća ikakve isplate Antunu Vrdoljaku preko TZGZ-a.

'Turistička zajednica samo osigurava sredstva za realizaciju ovih programa, dok o njihovoj dodjeli odlučuje Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Mi tu nismo mogli ništa', rekao je Jelušić.