TRGOVINA DONJEG RUBLJA U KARLOVCU

Iznad kabine za presvlačenje stoji kamera

Bionic
Reading

Nigdje u trgovini, ni u kabini niti na ulazu ne stoji nikava obavijest ili upozorenje da je objekt pod videonadzorom, čime se krši zakon

Točno iznad kabine za presvlačenje u prodavaonici donjeg rublja Palmers koja se nalazi u prizemlju robne kuća Karlovčanka u postavljen je videonadzor, piše Jutarnji list

Kako je većina artikala na policama trgovine namijenjena ženama jer se radi o donjem rublju i kupaćim kostimima, informacija da postoji mogućnost da su snimane tijekom presvlačenje uznemirila je danas brojne Karlovčanke.

Kamera se doista nalazi iznad kabine pa smo se spojili da vidimo koje područje snima, a to je blagajna i police. Moram priznati da u našim ostalim dućanima nije običaj da se kamere nalaze točno iznad kabina.

Ovaj dućan je već dosta dugo otvoren, ne znam iz kojeg se to razloga tamo našlo pa smo se sada i sami iznenadili kad smo vidjeli gdje se kamera nalazi - rekla je za karlovački KAportal.hr Ljiljana Jakovljević, voditeljica marketinga Iris Mode d.o.o. koja je vlasnik trgovine Palmers, dodajući kako je uvjerena da kamera ne može snimati sa stropa u kabinu već samo prema policama i blagajni.

Zanimljivo je također da nigdje u trgovini, ni u kabini niti na ulazu ne stoji nikava i obavijest ili upozorenje da je objekt pod videonadzorom, čime se krši zakon jer se u ovom slučaju radi o tajnom snimanju mušterija.

Doznaje se da se snimljeni materijal ne može pregledavati u Karlovcu već samo u Upravi poduzeća u Zagrebu, a osim iznad kabine za presvlačenje, kamere su postavljene na ulazu te kod izloga.